Managed hosting door True

EMC optimaliseert via ontslagronde

 

EMC kondigde vorige week aan 1100 werknemers te ontslaan. De reorganisatie moet de door het bedrijf beloofde 20 procent omzetgroei over 2001 veilig stellen. Dat wordt een hele klus aangezien de it-orders nog steeds tegenvallen en het opslagconcern steeds meer concurrentie ondervindt.

In een op 29 mei gepubliceerde aankondiging meldt EMC dat het zijn personeelsbestand met 4 procent reduceert. Driekwart van de ontslagen valt in de Verenigde Staten, waaronder driehonderd op het hoofdkantoor in Hopkinton. Hoewel de rest van de reorganisatie Europa betreft, vallen er in Nederland geen ontslagen verklaart Arnout van der Kam, marketing manager EMC Nederland. "Voor zover ik kan overzien heeft de aankondigde reorganisatie geen impact op de Nederlandse vestiging van EMC, waar 130 mensen werken", aldus Van der Kam. "Al blijven we wel ieder kwartaal de prestaties van medewerkers nauwkeurig beoordelen."
In februari stuurde het concern al enkele honderden medewerkers de laan uit. Deze actie schreef het bedrijf toe aan zijn reguliere optimalisatieproces, waarin de prestaties van het personeel stringent en blijvend gecontroleerd worden.
EMC moet flink snijden in de kosten, wil het zijn beoogde winstcijfers kunnen halen. De meeste ontslagen vallen bij de administratie en bij de servertak van het in 1999 overgenomen Data General. Daarnaast wil het bedrijf kosten besparen door minder gebruik te maken van consultants en tussenpersonen, de reiskosten te verminderen en verbouwingsplannen uit te stellen. Ook wordt een begin dit jaar opgetuigd wereldwijd marketingprogramma minder omvangrijk dan gepland.
 
Kijk voor het complete bericht in de Computable van 8 juni.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/142736). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×