Alcatel en Lucent praten niet meer

De gesprekken tussen de telecombedrijven Alcatel en Lucent Technologies hebben niet geleid tot het gezochte samengaan.

De twee Amerikaanse ondernemingen bevestigden gisteren dat er inderdaad onderhandelingen over een mogelijke fusie zijn gevoerd. Deze gesprekken zijn nu echter beëindigd, aldus woordvoerders.
De twee telecomleveranciers laten niet weten wat de reden is voor het falen van de onderhandelingen. De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal bericht dat Lucent is teruggedeinst voor de perceptie dat het geen fusie, maar een overname zou zijn. Analisten gingen er inderdaad reeds van uit dat het aanzienlijk kleinere Alcatel de overnemende partij is.
Naar verluidt stond ook Alcatel het scenario van een overname voor ogen, niet een zogeheten samengaan van gelijken. Daarnaast wou Lucent een grotere vertegenwoordiging in een vergrote directieraad. Alcatel voelde hier niets voor. Het nu afgeketste samengaan heeft een geschatte totaalwaarde van 32 miljard dollar.
De gesprekken waren wel in een vergevorderd stadium. Zo was reeds bepaald dat Lucents dochter Agere Systems niet mee zou gaan in de fusie. Die onderneming, met een marktwaarde van ongeveer zeven miljard dollar, zou zelfstandig blijven en in handen van Lucent-aandeelhouders.
Lucent bevindt zich momenteel niet in een florissante financiële positie. Het bedrijf heeft een forse schuld uitstaan en is op zoek naar een snelle oplossing hiervoor. Alcatel bood hiervoor geen uitweg; het wou de huidige, sterk geïnflateerde aandelenprijs van Lucent betalen aan aandeelhouders. De toekomst van Lucents befaamde Bell Laboratories, verantwoordelijk voor veel wetenschappelijke en technologische doorbraken, blijft nu onzeker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.