Managed hosting door True

Wereldwijd netwerken

 

De nieuwe netwerkcombinatie Equant/Global One beweert de grootste infrastructuuraanbieder ter wereld te zijn.

Het fusiebedrijf mikt dit jaar op een omzet van drie miljard dollar. Pas in 2003 zal winst worden geboekt.
De Equant/Global One-groep telt zo'n 3700 zakelijke klanten en er werken circa dertienduizend medewerkers. De combinatie is in 220 landen actief. De netwerken vullen elkaar goed aan, vooral geografisch gezien: Global One is bijvoorbeeld actief in Zweden, Rusland en Brazilië en Equant niet.
"Klanten van Equant willen graag weten wat de fusie met France Telecom-dochter Global One voor hen betekent", vertelt Howard Ford, topman van Equant Europa. "Dan gaat het om zaken als beveiliging, netwerkprestaties en de bestaande servicecontracten." Ford was in Nederland om op een gebruikersconferentie een toelichting te geven op de recente ontwikkelingen.
Het beursgenoteerde Equant opereert vanaf 1998 als exploitant van het netwerk dat luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties oorspronkelijk voor zichzelf gebruikten. Dat netwerk was opgezet door de Société International de Telecommunications Aeronautiques (Sita). De luchtvaartorganisatie bouwde haar belang af en heeft nu het resterende gedeelte van 33,4 procent verkocht aan France Telecom.
 
Kijk voor het complete bericht in de Computable van 8 juni.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/142748). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×