Managed hosting door True

Microsoft en Nortel in Netservices-alliantie

 

Microsoft en Nortel gaan telecomproviders gezamenlijk een geïntegreerd software- en netwerkpakket voor op internet gebaseerde services aanbieden.

Dat hebben beide bedrijven op de SuperCom 2001 telecommunicatiebeurs in Atlanta bekendgemaakt. Onder de deal wordt Microsoft's Windows 2000 besturingssysteem en de bijbehorende e-business-software gebundeld met de netwerkappaartuur en -faciliteiten van Nortel.
Volgens Nortel vertoont de deal veel overeenkomsten met de alliantie die de netwertkleverancier eerder sloot met IBM. Ook hier gaat het om de bundeling van netwerkhardware met de e-business software van IBM.
De economische vertraging dwingt bedrijven als Nortel, evenals Cisco en Lucent, naar andere wegen te zoeken om hun netwerkapparatuur aan de man te brengen. Een van die manieren is het aanbieden van geïntegreerde pakketten met andere (software-) leveranciers zoals Microsoft, waardoor serviceproviders in staat worden gesteld gemakkelijker omzetverhogende services aan te bieden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het via het netwerk opslaan van 'corporate' data of het 'uitlenen' van software via het internet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/142756). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×