Wereldwijde halfgeleiderverkoop afgenomen

De verkoop van halfgeleiders is volgens de laatste metingen in april met 10,2 procent afgenomen vergeleken met dezelfde maand in het jaar ervoor.

Dit blijkt uit cijfers van de Amerikaanse brancheorganisatie voor de halfgeleiderindustrie, de SIA. In april 2000 werd nog voor 15,3 miljard dollar aan halfgeleiders verkocht, tegenover 13,7 miljard dollar dit jaar. Vergeleken met een maand eerder, werden 5,8 procent minder halfgeleiders verkocht.
De daling van de halfgeleiderverkoop was het sterkst merkbaar op het Amerikaanse continent. Daar viel de verkoop met 19,2 procent op jaarbasis terug. Ten opzichte van de maand maart daalde de afzet hier met 8,8 procent. Ook in Europa daalde de verkoop van halfgeleiders in één jaar fors, met 7,9 procent vergeleken met het jaar ervoor en met 6,2 procent vergeleken met de maand maart. Toch is de SIA niet geheel pessimistisch over de toekomst. Zo signaleert de brancheorganisatie dat de verkoop van halfgeleiders in het Verre Oosten weer is aangetrokken vergeleken met een maand eerder.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.