Managed hosting door True

Excite sluit aantal Europese portalen

 

Excite@Home gaat vanwege het slechte klimaat voor internet-advertenties, zijn webportalen in Frankrijk, Duitsland en Spanje sluiten.

Door de saneringsoperatie verliezen vanaf juli 85 medewerkers hun baan. De portalen in Groot-Brittannië en Italië blijven in de lucht. Volgens Evan Rudowski, managing director van Excite Europe, zijn de activiteiten in Frankrijk, Duitsland en Spanje verliesgevend en zijn deze portalen niet in staat op een aanvaardbare termijn met winst te draaien. Voor Excite Italia, dat voor 70 procent in handen is van Tiscali, en voor Excite UK, dat voor 42 procent in handen is van British Telecommunications, is de situatie een stuk rooskleuriger. De activiteiten van Excite in Groot-Brittannië brachten vorig jaar ongeveer 16,6 miljoen euro in het laatje.
Overigens heeft Excite verklaard dat de sluiting van diverse Europese portalen, geen consequenties heeft voor @Home Benelux, dejoint venture met Essent Kabelcom. Bovendien blijven ook Excite's portaljoint ventures in Japan en Australië in de lucht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/142776). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×