HP pessimistisch over it-klimaat

Hewlett Packard is weinig optimistisch over een snelle verbetering van het wereldwijde it-klimaat. Bovendien waarschuwt HP er opnieuw voor dat het zijn financiële doelstelling voor het huidige kwartaal niet zal halen, als het niet meer manieren weet te vinden om kosten te besparen.

Volgens HP's ceo Carly Fiorina heeft de economische vertraging zich van de VS uitgebreid naar Europa, Azië en Latijns Amerika en ze constateert dat dit verslechterde economische klimaat nog wel even kan voortduren.
Volgens Fiorina ondervindt HP als gevolg daarvan een terugval in de vraag binnen al zijn business-sectoren en binnen alle markten waarin het opereert. Over het fiscale tweede kwartaal moest HP ook al een terugval in de nettowinst melden van 66 procent.
De opleving van de resultaten zal vooral afhangen van het herstel van het economische klimaat in Europa en de Verenigde Staten, waar Hewlett Packard 75 procent van zijn totale omzet boekt, maar vooralsnog is het koffiedik kijken of dat herstel inderdaad aanstaande is.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.