Lucent zet vaart achter herstructurering

Lucent doet er alles aan om zijn cashflow op orde te brengen. Het Amerikaanse telecomconcern ontslaat daartoe nog eens vijfduizend personeelsleden.

De mislukte fusie met Alcatel heeft gefunctioneerd als een katalysator voor het versneld doorvoeren van Lucent's herstructureringsprogramma. Het schrappen van de vijfduizend banen moet daarbij zoveel mogelijk via vervroegde pensionering voor het 'middle management' plaatsvinden. De extra banenreductie komt bovenop de eerdere aankondiging van het concern dat het tienduizend banen zou schrappen en nog eens zesduizend banen zou afstoten via uitbesteding van de productie.
Lucent wil daarnaast enkele productiefaciliteiten van de hand doen en overweegt bovendien een emissie van convertibele obligaties of aandelen om aan extra geld te komen.
Lucent moet uiterlijk eind september zo'n twee miljard dollar uit niet-operationele bronnen op tafel kunnen leggen, wil het toestemming van zijn kredietverleners krijgen om het resterende pakket van 58 procent in Agere af te kunnen stoten. Een van manieren om aan dat geld te komen is de verkoop van de glasvezeldivisie. Naar verluid hebben bedrijven als Pirelli, Furakawa, General Electric en Alcatel hier belangstelling voor. De verkoop moet rond de vier miljard dollar in het laatje brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.