Managed hosting door True

Lycos en eBay in site-samenwerking

 

Terra Lycos offert een deel van zijn veilingsite op voor een marketing-samenwerking met eBay. Beide bedrijven lanceerden deze week een gezamenlijk online initiatief, dat de p2p veilingsite van Terra Lycos, beheerd door FairMarket, uiteindelijk moet vervangen.

Over de deal zijn weinig details bekendgemaakt, al hebben Terra Lycos en eBay wel laten weten dat de overeenkomst vooralsnog voor minder dan vijf jaar geldt en dat de opbrengsten gelijk zullen worden verdeeld.
De overeenkomst met Terra Lycos is niet de eerste marketingdeal van eBay met andere online partijen. In 1999 sloot eBay al een overeenkomst met AOL over een gezamenlijke veilingsite. Bovendien sloot eBay afgelopen jaar een overeenkomst met Disney voor een gezamenlijke site met het Go.com portaal. Ebay betaalt voor de overeenkomst met AOL 75 miljoen dollar over een periode van vier jaar en aan Go Network een bedrag van 30 miljoen dollar over diezelfde periode. Onlangs heeft eBay echter aangekondigd opnieuw met Disney te willen onderhandelen, aangezien dit concern in januari bekendmaakte het Go-portaal te willen sluiten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/142792). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×