Microsoft stopt 'smart tags' in XP-browser

Microsoft is het koppelen nog niet verleerd. Zogenaamde smart tags verbinden de Windows XP browser met eigen sites.

Dit is althans het geval in een testversie van het nieuwe besturingssysteem. The Wall Street Journal meldt dat de bij XP meegeleverde Internet Explorer 6.0 een eigenschap bevat om woorden op een webpagina te linken naar eigen sites als MSN Money Central.
Hiervoor wordt gebruik gemaakt van zogenaamdesmart tags, met XML gecreëerde infolabels die onderdelen van bestanden koppelen aan internetcontent. Deze 'slimme etiketten' maken ook deel uit van het vorige week uitgebrachte Office XP-pakket.
Microsoft, niet vies van productkoppeling, is hiermee dus in staat om ongevraagdsmart tags te integreren in internet-pagina's. En niet alleen Microsoft, want het bedrijf uit Redmond stelt andere concerns in staat omadd-ons te creëren zodat deze hun eigen infolabels toe kunnen voegen aan de browser. Leuk voor Microsoft en consorten, minder leuk voor internetters en vooral voor beheerders van websites.
Een woordvoerder van Microsoft verklaarde dan ook nadrukkelijk tegenover The Wall Street Journal dat desmarttag feature in de uiteindelijk versie van Windows XP standaard uit zal staan. Daarnaast brengt het bedrijf software uit (een zogenaamdemeta tag) die beheerders in staat stelt de 'slimme etiketten' van hun site te weren.
Windows XP komt 25 oktober op de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.