Oracle verstevigt positie in databasemarkt

Oracle heeft zijn voorsprong op de concurrentie in de markt voor databases verder uitgebouwd. Dit blijkt uit cijfers van zowel Gartner/Dataquest als IDC.

IDC meldt in zijn meest recente rapport over de Rdbms-markt een marktaandeel van 46 procent voor Oracle. IBM volgt op respectabele afstand met een marktaandeel van 23,6 procent. Ook Gartner/Dataquest meldt een voorsprong van Oracle op IBM in de totale databasemarkt. In de Unix-databasemarkt bezit Oracle een marktaandeel van 66,2 procent.
Volgens Colleen Graham, industrie-analist van Gartner/Dataquest blijft de databasemarkt met dubbele cijfers groeien en staat met name de markt voor relationele databases er goed voor. "De uitdaging voor databaseleveranciers is extra mogelijkheden te bieden binnen het relationele databasemodel, met ondersteuning van nieuwe groeimogelijkheden op het terrein van applicatie-ondersteuning, schaalbaarheid en beschikbaarheid. Volgens Carl Olofson, research director van IDC "brengt Oracle met de komst van de Oracle9i database haar sterkste databaseproduct van de afgelopen twee jaar op de markt".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.