Motorola lanceert ARM DragonBall-chips

Motorola heeft onder de naam MX1 zijn eerste op ARM gebaseerde DragonBall 'embedded' chip gelanceerd. Daarnaast heeft de chipproducent zijn bestaande 68K productlijn opgewaardeerd.

Volgens Motorola is het door de overeenkomsten in het ontwerp voor gebruikers makkelijk om over te stappen van de 68K omgeving naar de krachtiger ARM-architectuur. Voor bestaande grote klanten, zoals Palm, betekent dit goed nieuws. Palm en zijn licentiehouders zijn op dit moment de exclusieve gebruikers van de DragonBall-lijn in handplamcomputers. De rest maakt nog gebruik van de 68K-lijn. Een gemakkelijke overstap naar de ARM-architectuur zou ook een gemakkelijke overstap naar Palm kunnen betekenen.
Palm zou van plan zijn de op ARM gebaseerde architectuur te introduceren met de nieuwe versie van zijn besturingssysteem Palm OS, maar het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt wanneer dat gaat plaatsvinden. Het kan dus zelfs nog zo zijn dat Palm afziet van de toepassing van de ARM-architectuur, omdat het ook nog Intel achter de hand heeft dat druk doende is zijn StrongARM-ontwerp te promoten.
De MX1 bevat in ieder geval 'on-chip' interfaces die Palm's ontwerpen ondersteunen. Bovendien heeft Motorola Secure Digitale (SD) opslagkaart-interface en Bluetooth interfaces op de chip aangebracht.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.