DT en BT samen in mobiele telefonie

Deutsche Telekom en British Telecom hebben gisteren verrassend een wereldwijde alliantie op het gebied van mobiele telefonie gesloten.

De mobiele dochters T-Mobile en BT Wireless willen bij de opbouw van de Umts-netwerken in Duitsland en Groot-Brittannië nauw samenwerken om kosten te besparen.
Ook bij de bestaande gsm-netwerken gaan de concerns de bestaande samenwerking uitbouwen. "Dit is de grootste samenwerking die tot nu toe in Europa is afgesproken", aldus directeur Kai-Uwe Ricke van T-Mobile. De samenwerking houdt in dat de twee samenwerken bij de opbouw van de infrastructuur voor het Umts-netwerk, bestaande basisstations, terreinen, masten en antennes samen te gaan gebruiken en de netwerken in beide landen voor abonnees van de ander open te stellen.
Daarnaast mag Deutsche Telekom-dochter One2One voortaan het bestaande mobiele netwerk van BT Cellnet gebruiken om gaten in het eigen net te sluiten. Een dergelijke afspraak bestaat al tussen de Duitse BT-dochter Viag Interkom en Telekom. De bedrijven rekenen door deze afspraken op kostenbesparingen van 30 procent. Voor de mobiele dochters is dat van groot belang, want beide zijn de kleinste aanbieders op hun respectievelijke markten.
Klanten kunnen door de samenwerking rekenen op een snellere ingebruikname van het Umts-net en er zijn minder antennes nodig, waardoor het milieu wordt gespaard, aldus de bedrijven. T-Mobile rekent erop dat in Duitsland in de helft van de geplande Umts-stations plaats is voor de apparatuur van de nieuwe partner.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-13T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.