Lotus opgeslokt

Computerreus IBM neemt dochteronderneming Lotus Development uiteindelijk toch op in de eigen organisatie. De twee it-leveranciers bevestigen nu de geruchten over het opslokken van Lotus die reeds jaren de ronde doen. Die softwareproducent was al jaren in handen van IBM, maar genoot een zelfstandige status.

Voorspellingen van analisten over de aanstaande beëindiging van Lotus' zelfstandigheid zijn bijna net zo oud als de overname van Lotus door IBM. Die koop geschiedde in 1995 voor het bedrag van 3,5 miljard dollar. Telkens wanneer berichten over integratie weer de kop opstaken, haastten beide it-ondernemingen zich om dit met klem te ontkennen.
Desondanks is het nu toch zo ver gekomen; IBM wil Lotus niet langer buiten het eigen oplossingenportfolio houden. De integratie van Lotus en diens 8000 werknemers in IBM's omvangrijke softwaregroep is per 1 juli dit jaar een feit. De Lotus-software valt voortaan onder het Premier Program for Software van de moederonderneming.
Lotus is nu gewoon een van de merken in het softwareportfolio van IBM en krijgt daarmee dezelfde positie als beheerprogrammatuur Tivoli, applicatie- en webserver Websphere en databank DB2. Overigens heeft DB2 sinds vorige maand binnen IBM gezelschap van de overgenomen Informix-databank.
 
Kijk voor het complete bericht in de Computable van 22 juni.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.