Compaq blijft steken in Zweden

Telecomconcern Ericsson besteedt zijn desktopbeheer en helpdesk in West-Europa uit aan EDS. Voor Compaq zijn de druiven zuur: dit bedrijf leek de hoogste ogen te gooien toen het vorig jaar een soortgelijk contract sloot voor Ericsson in Zweden.

Het driejarig contract behelst het overnemen van het beheer van zo'n 25.000 werkplekken in zestien West-Europese landen. Wel betreft het een raamovereenkomst waarbij de afzonderlijke landen nog moeten instemmen met de voorgestelde uitbesteding. In Nederland - met ongeveer 2500 werkplekken - is nog geen beslissing gevallen. Wanneer groen licht wordt gegeven, zal een tiental Ericsson-medewerkers naar EDS moeten overstappen.
In mei vorig jaar sloot Ericsson met Compaq een vijfjarig contract voor het uitbesteden van het desktopinfrastructuur-beheer in Zweden. Dit computerbedrijf dacht vervolgens ook voor het gehele West-Europese contract in aanmerking te komen, maar uiteindelijk viel pas na een jaar de keuze op EDS. IBM viel als gegadigde al snel af.
De betrokken bedrijven willen niet ingaan op details. Volgens ingewijden was het bod van EDS, dat in Australië reeds voor Ericsson werkt, beter. De kans bestaat dat de Amerikaanse ict-dienstverlener op termijn ook het desktop-beheer in Zweden zal overnemen. Ook is EDS in gesprek over het overnemen van het desktop-beheer in de Verenigde Staten.
Het Zweedse telecomconcern streeft naar een grotere standaardisatie in zijn ict-voorzieningen. Door overal in de wereld dezelfde it-structuur in te voeren, wil het de kosten omlaag brengen en sneller vernieuwingen doorvoeren. Bovendien kijkt de telco geregeld welke niet-kernactiviteiten beter uitbesteed kunnen worden, zoals desktopbeheer en de productielijnen van mobiele telefoons die begin dit jaar aan Flextronics en het Taiwanese GVC werden overgedragen.
 
Kijk voor het complete bericht in de Computable van 22 juni.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.