Gesprekken AOL en Microsoft lopen spaak

De gesprekken tussen Microsoft en AOL Time Warner over de integratie van AOL-software in Windows, zijn het afgelopen weekeinde op niets uitgelopen.

De twee concerns zijn al enige tijd in onderhandeling over een reeks kwesties rond de toepassing van Microsoft's Windows XP, het nieuwe besturingssysteem dat naar verwachting in oktober dit jaar op de markt zal worden gebracht. Belangrijkste struikelblok is of AOL een plaatsje kan krijgen in Windows XP's 'Start menu', dat alle programma's vermeld die het vaakst worden gebruikt. Bovendien vormt de integratie van de beide 'instant messaging'-services in de nieuwe Microsoft-software een van de hete hangijzers. Daarnaast zou er nog steeds onenigheid bestaan over de vermeende 'ongelijke behandeling' van RealNetworks RealPlayer ten opzichte van Windows Media Player voor muziek en 'streaming media'. AOL, dat op dit moment exclusief samenwerkt met RealNetworks, is van mening dat Microsoft aan de eigen Windows Media in de nieuwe software een prominentere plaats wil toekennen dan aan RealPlayer.
Beide partijen verwachten niet dat de onderhandelingen snel zullen worden hervat en dat zou een tegenslag betekenen voor gebruikers die straks de nieuwe Windows XP-software gaan aanschaffen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.