Managed hosting door True

Unisys: "We zullen het nooit meer doen"

 

Unisys heeft zich in een publiekelijke verklaring 'verontschuldigd' voor de uitvinding van de Univac 1, de eerste commerciële computer in de wereld.

"Univac was het wonder van zijn tijd", aldus Leo Daiuto, corporate vice-president en general manager, product development & technology van Unisys. "Direct of indirect heeft onze ontwikkeling van Univac geleid tot een geheel nieuwe manier van leven. Vandaag de dag ontwikkelen we nog steeds grotere, snellere en kostenefficiëntere computers. Maar jammer genoeg bracht het computertijdperk naast grote voordelen ook uiteenlopende ergernissen met zich mee, die we vijftig jaar geleden niet hadden kunnen voorspellen. Aangezien Unisys met dit alles is begonnen, voelen we ons verplicht op deze historische dag onze excuses aan te bieden voor deze ongemakken."
Vervolgens noemt Unisys een reeks van 'ergernissen', waaronder: het feit dat het niet meer nodig is om winkels te bezoeken, omdat alles via het internet goedkoper kan worden besteld; het einde van het ontspannen kopje koffie met een krant in de ochtend, omdat tegen de tijd dat de koffie klaar is het nieuws in de krant hopeloos achterloopt op de online-edities; defecte apparatuur die niet meer kan worden gerepareerd door intelligente en welwillende personen met handgereedschap en mechanische kennis; ongeduldig wachten omdat de magnetron in tien seconden iets opwarmt terwijl u gewend bent in een fractie van een seconde antwoord te krijgen, en: de dot.com zeepbel en het uiteenspatten daarvan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/142920). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×