E-Plus onderhandelt over samenwerking

De Duitse mobiele KPN-dochter E-Plus verwacht binnenkort de onderhandelingen af te ronden over samenwerking bij de bouw van het Umts-netwerk in Duitsland.

Dat heeft een woordvoerster van het Duitse bedrijf gisteren gezegd tegenover het Financieel Dagblad. Met wie de samenwerkingsgesprekken worden gevoerd, wil zij niet kwijt. "Wanneer we een overeenkomst hebben gesloten, melden we dat."
Volgens de Duitse krant Welt am Sonntag onderhandelt E-Plus met de concurrenten Mobilcom en 3G. Het ontwikkelen van een Umts-netwerk moet door samenwerking sneller en goedkoper worden dan tot nu toe gepland. Deutsche Telekom en British Telecom hebben begin vorige week als eerste een soortgelijke overeenkomst gesloten. Ook zij hopen kosten te besparen.
Een samenwerking tussen E-Plus, Mobilcom en 3G klinkt niet onlogisch. De drie hebben al een samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van een gsm-netwerk. E-Plus verhuurt een deel van zijn gsm-netwerk aan Mobilcom, dat deels eigendom is van France Telecom, en de Duitse mobiele operator 3G. Met deze deal hoopt E-plus, dat voor 77,5% in handen is van KPN, enkele miljarden marken aan extra omzet te genereren. Nu komt daar waarschijnlijk nog een kostenbesparende samenwerking bij.
Overigens is het niet zeker dat E-Plus in Nederlandse handen blijft. Volgens hardnekkige geruchten heeft KPN E-Plus op de nominatie staan om te verkopen om de schuldenlast van 23,2 miljard euro terug te brengen tot meer acceptabele omvang.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-20T00:00:00.000Z Sjaak Smakman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.