Level 3 bezuinigt miljarden

Level 3 Communications kondigde gisteren een bezuiniging aan van 2,3 miljard dollar om het hoofd te kunnen bieden aan de zwakke marktomstandigheden.

Ook worden 1.400 van de 5.900 werknemers op straat gezet. "Hoewel we het beter hebben gedaan dan verwacht in het eerste kwartaal, en hoewel we denken dat we onze verwachtingen voor het tweede kwartaal kunnen waarmaken, heeft de constante teruggang in de markt belangrijke gevolgen voor onze bedrijfsvoering", aldus ceo James Crowe bij de bekendmaking. Hoewel het bedrijf eind dit jaar een verbetering van de markt verwacht is de bezuiniging 'in lijn met de bijgestelde verwachtingen', aldus de topman.
De afgelopen drie jaar heeft het Amerikaanse bedrijf zich met zijn IP- en breedbanddiensten gericht op een groot aantal startende bedrijven met een (deels) gefinancierd business plan. Veel van deze bedrijven hebben het niet gered, wat ook Level 3 niet onberoerd heeft gelaten. Vandaar dat het bedrijf nu naar een stabielere basis wil zoeken door klanten te werven bij meer gevestigde bedrijven. Om die periode te overbruggen moet het bedrijf bezuinigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.