Telefónica doet miljardenemissie

Telefónica heeft gisteren voor 1,6 miljard dollar nieuwe aandelen uitgegeven om een belang te kopen in vier mobiele telecombedrijven in Mexico.

Het gaat om Baja Celular, Movitel, Norcel en Cedetel. In maart namen de Spanjaarden al de leiding bij de vier telecombedrijven. Met de activiteiten in Mexico wil Telefónica 1,4 miljoen nieuwe klanten aan zich binden in de Midden-Amerika.
De overname is een uitvloeisel van een akkoord dat Telefónica in oktober 2000 bereikte met het Amerikaanse Motorola. Hierbij ging het om de overname van belangen in telecombedrijven in Mexico, Brazilië, Israël, de Dominicaanse Republiek en Honduras, voor een totaalbedrag van 2,7 miljard dollar. Telefonica betaalt via nieuwe aandelen, waarvan de eerste 221 miljoen gisteren naar Motorola gingen.
De handel kon waardering opbrengen voor de stap van Telefónica, dat probeert een sterke positie op te bouwen in Spaanstalige landen. Het aandeel kreeg er bijna 2 procent bij. Het bedrijf was eerder ook in Nederland actief. Een fusie met KPN was bijna rond, toen die op het laatste moment toch nog afketste. De naam van de Spanjaarden circuleert op dit moment niet, hoewel minister Jorritsma vorige week liet weten dat ze er geen bezwaar tegen heeft als een buitenlands bedrijf het in grote problemen verkerende KPN Telecom zou overnemen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-20T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.