Managed hosting door True

Herstructureringsplan L&H afgewezen

 

De commerciële rechtbank in het Belgische Ieper heeft het reddingsplan voor het spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie afgewezen.

Het herstructureringsplan van L&H-bestuurder Philippe Bodson, dat uitgaat van de verkoop van de spraak- en taaltechnologie of het opzetten van een nieuw bedrijf vanuit dezeassets, was in een eerder stadium goedgekeurd door de direct betrokkenen, maar de rechter beschouwt de opzet van het plan als onvoldoende en heeft daarom de opstellers gevraagd voor 10 september een nieuw herstructureringsplan op te stellen. Op 18 september volgt vervolgens een nieuwe zitting met de betrokkenen.
"In dit herstelplan ontbreekt de noodzakelijke doorzichtigheid tegenover de schuldeisers. Bovendien blinkt het uit in vage en theoretische constructies gebaseerd op ijdele hoop", aldus rechter Michel Handschoewerker. "Het plan vermeldt nergens concreet hoeveel verlies het bedrijf draait en wat de benodigde herstructureringskosten en de kosten van de externe adviseurs zullen zijn." De rechter bekritiseerde met name het gebrek aan garanties voor de schuldeisers. Daarbij gaat het in eerste instantie om de vijf banken KBC, Fortis en Artesia uit België en Deutsche Bank en Dredsner Bank uit Duitsland. Daarnaast heeft L&H nog een schuldverplichting van 1 miljoen dollar aan 170 kleinere schuldeisers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/142952). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×