Beveiliging scoort laag bij bedrijven

Europese bedrijven zijn zich in toenemende mate bewust dat beveiliging van groot belang is om zaken te doen, maar ze handelen daar nauwelijks naar.

Dit constateert IDC, dat met 700 mensen in 43 landen bedrijven adviseert over internetbeveiling, in een onderzoek.
"Maar weinig bedrijven zien beveiliging als een noodzakelijk onderdeel van de zakelijke kant van hun organisatie. Ze laten dat over aan de IT. Dat is verkeerd. Ze moeten wel de feitelijk implementatie overlaten aan hun IT'ers, maar de keuzes over wat er nodig is en wat er moet gebeuren moeten elders wordt gemaakt", aldus onderzoeker Thomas Raschke.
In het onderzoek bleek dat bijna de helft van de bedrijven het beveilingingsvraagstuk geheel overlaat aan de IT-afdeling. Een op de tien bedrijven heeft zelfs helemaal niemand die verantwoordelijk is.
Maar het rapport signaleert ook dat er wat aan het veranderen is, al dan niet onder invloed van de berichten over virussen en hackers die de internetwereld de afgelopen tijd met regelmaat hebben doen opschrikken. Antivirus-software en firewalls zijn volgens Raschke nurunners up, terwijl encryptiesoftware de komende jaren naar verwachting breed zijn intrede zal doen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-22T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.