Casema schrapt 300 arbeidsplaatsen

Kabelexploitant Casema, eigendom van France Telecom, gaat 300 arbeidsplaatsen schrappen, een kwart van het totale personeelsbestand.

De meeste werknemers die naar huis worden gestuurd, hebben een tijdelijk contract of werken bij Casema via een uitzendbureau, aldus een woordvoerder gisteren. Hun contracten worden niet verlengd. Vijftien vaste medewerkers wacht gedwongen ontslag.
Tegelijkertijd is Casema van plan om honderd nieuwe functies te scheppen, waardoor het banenverlies op tweehonderd uitkomt. De reorganisatie is volgens de kabelexploitant noodzakelijk om de gevolgen van de achterblijvende marktontwikkelingen op te vangen. De internetactiviteiten draaien goed, maar vooral de ontwikkeling en exploitatie van allerlei interactieve televisiediensten gaan trager dan vooraf ingeschat.
Vorig jaar leed Casema een verlies van 34 miljoen gulden, dat dit jaar nog hoger zal uitvallen. Vanaf 2003 moet het bedrijf weer zwarte cijfers bijschrijven. Moederbedrijf France Telecom kan niet bijspringen. Dat lijdt net als andere grote telecombedrijven onder een enorme schuldenlast, in het Franse geval door de overname van het Britse Orange en de aanschaf van Umts-licenties. De schulden liepen daardoor in een jaar op van 14,6 tot 61 miljard euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-22T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.