Managed hosting door True

Bill Gates blijft kampioen allerrijksten

 

Door de malaise in de sector is een flink aantal ict-iconen gesneuveld op de jaarlijks terugkerende lijst van allerrijksten van het magazine Forbes.

De Microsoft-topman moet het weliswaar met 1,3 miljard dollar minder doen, toch weet hij denouveau riche uit de oude en de nieuwe economie ook dit keer weer ver achter zich te laten. Anders verging het bijvoorbeeld de Japanse voorman van Softbank, een van de grootste internetbanken ter wereld. Deze stond vorig jaar nog achtste met een vermogen van 19,4 miljard dollar. Maar sinds de klappen die Softbank opliep als financier van met name internetinitiatieven, is topman Son naar een tamelijk onbeduidende 55ste plaats geduikeld met een 'kapitaaltje' van 5,6 miljard. Ook voor Jeff Bazos, topman van Amazon.com, was het jaar een van verliezen. Hij zag zijn vermogen in twaalf maanden tijd met 4 miljard dollar afnemen naar een 'schamele' 2 miljard dollar; goed voor de 234ste plaats.
Oracle-topman Larry Ellison wist zijn vierde stek te behouden, maar ook hij moest flink inleveren. Ellison werd met zijn softwareconcern maar liefst 21 miljard dollar minder waard en scoort nu nog 26 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/142968). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×