Managed hosting door True

Microsoft voert beveiliging MIS op

 

Microsoft gaat zijn ondersteuning voor zakelijke applicaties van andere leveranciers uitbreiden en de beveiliging in zijn Mobile Information 2001 Server opvoeren.

Op die manier wil het softwareconcern een brede adoptie van zijn mobile application server voor de zakelijke markt bewerkstelligen. Microsoft breidt zijn ondersteuning onder meer uit naar leveranciers als Sap, Siebel en zelfs naar concurrenten als Oracle en IBM. Via een reeks van 'connectoren' wil Microsoft verbindingen mogelijk maken naar de applicaties van deze marktspelers. De connectoren worden onder meer ontwikkeld met partners als Kpmg.
Microsoft wil daarnaast het beveiligingsniveau van zijn MIS opvoeren via de introductie vanend-to-endSSL in toekomstige versies. Op dit moment wordt voor MIS een combinatie gebruikt van Wireless Transport Layer Security (Wtls) voor de transmissie van data via de lucht en vervolgens via een WAP-poort naar SSL. Het ontbreken vanend-to-end SSL wordt met name door de financiële wereld als een probleem beschouwd, omdat het systeem daardoor kwetsbaarder zou zijn voor het kraken van gevoelige data.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/142976). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×