Sun en ARM breiden Java-chipreeks uit

Sun Microsystems en ARM hebben een samenwerkings- en licentie-overeenkomst gesloten voor het ontwikkelen van Java-technologie voor draadloze apparatuur.

ARM is marktleider op het gebied van 16/32-bits 'embedded' Risc-chip oplossingen en een van de toonaangevende leveranciers van microprocessoren voor mobiele telefoons. De Java-software van Sun zal direct worden geïntegreerd in de op de Jazelle-technologie gebaseerde microprocessoren van ARM, zodat een optimale functionaliteit kan worden bereikt.
Onder de deal neemt ARM een licentie op Sun's Java-technologie, waardoor de programma's op een reeks van uiteenlopende systemen kunnen draaien zonder dat er telkens aanpassingen moeten worden doorgevoerd.
Op dit moment zijn er al twee ARM-chipfamilies, de ARM7 Thumb en de ARM9 Thumb, die Java-instructies kunnen verwerken via de chip-extensie 'Jazelle'. Deze Java-functionaliteit wordt nu voor de gehele chipreeks van ARM geschikt gemaakt.
"De ARM- technologie voorziet in een hoogwaardige, geoptimaliseerde implementatie van de Java Virtual Machine (JVM), waarmee de verwerkingssnelheid kan worden opgevoerd en waarmee consumenten een veelzijdiger gebruik kunnen maken van hun mobiele apparatuur,"aldus Rich Green, vice president Java Software van Sun Microsystems.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-25T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.