Compaq richt vizier op software en services

Compaq gaat het vizier, gedwongen door de steeds krapper wordende winstmarges op computerhardware, in toenemende mate richten op software en services.

De Texaanse computerproducent bereidt zich volgens de The Wall Street Journal voor op een ingrijpende herstructurering, waarbij het roer grotendeels omgaat naar de lucratievere software- en service-activiteiten, een koers die ook door IBM wordt gevolgd. De zakenkrant citeert daarbij uit een memo die Compaq-topman Michael Capellas heeft verspreid onder de werknemers van Compaq en waarin hij de kern van de herstructureringsplannen uit de doeken doet. Volgens Capellas is het doel dat binnen vier jaar "het aandeel van de services binnen de totale omzet van Compaq toeneemt van een vijfde naar een derde". Om die doelstelling te bereiken zal Compaq de komende periode 500 miljoen dollar besteden aan het overnemen van computer-service bedrijven.
Verder vermeldt de memo onder meer nieuwe kostenreducties bovenop de besparingen die eerder dit jaar al zijn aangekondigd en meer inspanningen op het gebied van software-ontwikkeling. Compaq gaat zich daarnaast in toenemende mate richten op grote (zakelijke) klanten, zoals financiële concerns, telecommunicatiebedrijven, de gezondheidszorg en de industrie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-25T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.