Aantal abonnees AOL boven de 30 miljoen

Het aantal abonnees van America Online is wereldwijde toegenomen tot meer dan 30 miljoen, waarvan 6 miljoen buiten de Verenigde Staten.

Dit heeft AOL Time Warner bekendgemaakt. Het aantal abonnees van America Online is over de afgelopen 2,5 jaar verdubbeld. Inmiddels biedt het bedrijf services aan in zestien landen en in acht talen.
AOL Time Warner heeft tevens bekendgemaakt dat de nieuwe versie van AOL Software, versie 7.0, het aanstaande najaar beschikbaar komt. De nieuwe software biedt uitgebreidere functies op het gebied van online muziek, breedbandprogramma's, instant messaging, e-mail en internet-foto's.
Vorige maand heeft het concern de abonnementsprijs met 9 procent verhoogd, van 21,95 naar 23,90 dollar per maand, daarmee het risico nemend dat de groei in het aantal abonnees zal afnemen. Maar als dat niet gebeurt, incasseert AOL op basis van zijn huidige aantal abonnees 717 miljoen dollar per maand aan toegangsgelden. In april maakte AOL Time Warner al duidelijk dat het over het eerste kwartaal 3,86 miljard dollar had verdiend aan abonnee-opbrengsten, waaronder uit online, kabel en bladen.
Intussen hebben America Online en Hewlett Packard hun marketingsamenwerking fors uitgebreid. AOL gaat daarbij een groot aantal HP-producten en -services gebruiken, waaronder software, high-end Unix-servers, werkstations en opslagservices. HP gaat op zijn beurt en groot aantal van zijn producten marketen via America Online's interactieve services, inclusief Netscape en Spinner.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.