Alcatel gaat gros fabrieken afstoten

Het Franse technologieconcern Alcatel wil voor het einde van dit jaar het leeuwendeel van zijn productiefaciliteiten afstoten.

De sanering past in de algemene trend die op dit moment binnen de technologiesector gaande is: het wegsnijden van overtollig vet om zoveel mogelijk kosten te kunnen besparen en gemakkelijker te kunnen reageren op onverwachte conjunctuurschommelingen.
Alcatel heeft zich ten doel gesteld het aantal productiefaciliteiten voor het einde van het volgende jaar terug te schroeven van 120 nu naar tien of minder. Over het lot van de 110 duizend werknemers zijn nog geen mededelingen gedaan.
Alcatel wil zich met de forse sanering meer gaan concentreren op de groeiende activiteiten voor breedband-netwerkapparatuur en -diensten. Deze twee activiteiten moeten elk ongeveer een derde van de totale concernomzet gaan uitmaken. Alcatel is al gestart met de verkoop van zijn fabrieken. Zo wordt binnenkort een fabriek in het Amerikaanse Texas van de hand gedaan. Bovendien wordt de productie van mobieltjes naar alle waarschijnlijkheid overgeheveld naar het Singaporese Flextronics.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.