Oracle gaat online business-software hosten

Oracle start in de VS met het online uitlenen van e-business software aan kleine ondernemingen. Het softwareconcern gaat daarvoor in de Verenigde Staten een relatie aan met het bedrijf NetLedger, dat zich onder meer bezighoudt met het leveren van crm- en accountingsoftware aan kleinere en middelgrote ondernemingen.

Oracle gaat onder de deal de software van NetLedger, omgedoopt tot Oracle Small Business Suite, op afstandhostenvoor kleine ondernemingen tegen een tarief van 99 dollar per maand. Met de nieuwe service neemt Oracle het op tegen concerns als Intuit en Microsoft, dat onlangs 1,1 miljard dollar op tafel legde voor Great Plains Software, dat ongeveer dezelfde services levert als NetLedger. Maar de deal met NetLedge betekent ook een extra concurrentie voor application service providers, die software van derden aan bedrijvenhosten.
Oracle beperkt zijn hosting- en uitleenactiviteiten overigens niet tot kleine ondernemingen. Het softwareconcern breidt zijn programma ook uit naar grote concerns. Zij kunnen via een overeenkomst met Oracle de benodigde software op hun computers laten draaien tegen een maandelijks tarief voor onderhoud en beheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.