Microsoft haalt 'smart tags' uit XP

Microsoft heeft besloten om zijn veelbesproken smart tags niet te integreren in de Windows XP browser.

Cnet meldt dat Microsoft tot deze stap is overgegaan omdat de infolabels in oktober, wanneer het nieuwe besturingssysteem op de markt komt, nog niet de functionaliteit hebben die het bedrijf graag zou willen. Het is dus aannemelijk dat de 'slimme etiketten' in een later stadium en op een andere manier alsnog hun weg naar het internet zullen vinden.
Microsoft erkent verder dat 'reacties van buitenaf' ook hebben meegespeeld in de beslissing om desmart tags uit de bij Windows XP meegeleverde Internet Explorer 6.0 te halen.
Het softwarebedrijf kreeg een stroom van kritiek te verwerken toen eerder deze maand bekend werd dat de infolabels toegevoegd waren aan een testversie van Windows XP.
Desmart tags maken het mogelijk om woorden op een webpagina ongevraagd te linken naar andere sites. Uit de testversie bleken die andere sites vooral van Microsoft zelf te zijn.
Na de eerste verontwaardigde reacties haastte het bedrijf uit Redmond zich te zeggen dat desmart tag feature in de uiteindelijke versie van Windows XP standaard uit zal staan. De labels zijn wel terug te vinden in het recentelijk uitgebrachte Office XP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-28T00:00:00.000Z René van Vemde


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.