Nokia schrapt duizend banen in netwerken

Nokia schrapt dit jaar negenhonderd tot duizend banen bij haar netwerkdivisie, vooral bij de marketing, verkoop en administratie.

De Finse onderneming heeft gisteren laten weten daartoe gedwongen te zijn door de huidige marktomstandigheden. Bij de netwerkdivisie werken wereldwijd 23.000 mensen.
Nokia geeft twee redenen voor de laatste reorganisatie. In de eerste plaats is de concurrentie toegenomen van bedrijven als het Zweedse Ericsson en het Canadese Nortel Networks, die overigens ook met grote problemen kampen. Bovendien verwacht Nokia dat de omzet zal tegenvallen door de toestemming die de telecombedrijven hebben gekregen om in Duitsland het Umts-netwerk te delen. Daardoor is er minder vraag naar netwerkapparatuur dan waar het bedrijf op had gerekend.
Nokia gaf twee weken geleden al een winstwaarschuwing. Bij de belangrijkste activiteit van de onderneming, de productie van mobiele telefoons, is nog geen ontslagronde aangekondigd. Wel is Nokia bezig met reorganiseren om de malaise in de telecomsector te boven te komen.
Volgens woordvoerder Arja Suominen zullen de meeste ontslagen in het buitenland vallen. In Finland zelf verdwijnen ongeveer 200 banen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-29T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.