Compaq neemt IMD Computer Services over

Compaq neemt IMD Computer Services Holding over, inclusief werkmaatschappij IMD Technical Services. De overname zal naar verwachting in de loop van het komende kwartaal worden afgerond.

Volgens Compaq vormt IMD met zijn merkonafhankelijke ICT-diensten gericht op grotere organisaties in het middensegment van de markt, een goede aanvulling op het aanbod van Compaq Customer Services. IMD blijft onder eigen naam opereren en de overname heeft volgens beide partijen geen personele consequenties. Over hoeveel geld er met de overname is gemoeid, zijn geen mededelingen gedaan.
Volgens Compaq past de acquisitie van IMD in het streven naar een sterker wereldwijd accent op de groei van de omzet uit dienstverlening, een koerswijzing die recentelijk door Compaqs topman Michael Capellas is aangegeven. IMD gaat zich samen met Compaq nadrukkelijker richten op de verdere uitbouw en ontwikkeling van de ICT-infrastructuur en netwerkdiensten. Daarnaast kan Compaq Customer Services na de overname van IMD sneller doorgroeien naar hoogwaardige diensten op het gebied van gegevensopslag en bedrijfskritische systemen.
IMD is onderdeel van de Computerij Group, die op haar beurt weer onderdeel uitmaakt van de Information Technology Products en Services divisie van Hagemeyer. Vorig jaar maakte Hagemeyer al bekend dat de activiteiten van Computerij Group deels zouden worden beëindigd of verkocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.