IBM ontslaat wereldwijd duizend medewerkers

IBM heeft besloten duizend medewerkers van zijn Global Services Division te ontslaan. Zij zouden niet voldoen aan de kwaliteitseisen van de onderneming.

IBM verwacht dat het totale aantal medewerkers van de Global Services Division hoger zal uitvallen dan de 150.000 die er begin dit jaar werkzaam waren. Zo heeft het concern eind mei nog eens tienduizend extra medewerkers in dienst genomen. Bovendien heeft IBM eerder al aangegeven dat het voor zijn Global Services Division dit jaar rond de twintigduizend extra mensen wil aannemen.
Het ontslag van de duizend medewerkers moet volgens IBM dan ook niet beschouwd worden als een reactie op eventuele minder florissante ontwikkelingen binnen de divisie. Volgens 'Big Blue' streeft het ernaar de juiste mensen in huis te hebben als het gaat om de benodigde deskundigheid. De medewerkers die nu op de ontslaglijst staan zouden niet over die benodigde kennis en ervaring beschikken. Volgens IBM zullen de ontslagen wereldwijd plaatsvinden.
Overigens heeft IBM bekend gemaakt dat het zijn 1 miljard dollar overname van de database-softwaretak van Informix heeft afgerond. Informix zal zijn naam nu veranderen in Ascential Software. In totaal 2500 Informix-employees komen in dienst van IBM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.