Europese IT-bestedingen onder druk

Het gezegde 'Als Amerika niest, wordt Europa verkouden' lijkt bewaarheid. In het spoor van de VS nemen de IT-bestedingen in Europa de komende jaren sterk af.

Dat is althans de verwachting van IDC. Het IT-marktonderzoeksbureau houdt er rekening dat de totale IT-uitgaven over de komende jaren met 50 miljard dollar kunnen terugvallen naar een niveau van 150 miljard dollar. IDC bedrukt wel dat het bij deze berekening gaat om eenworst case scenarioen dat het vooralsnog blijft vasthouden aan zijn eerdere voorspelling dat de West-Europese IT-markten dit jaar zullen groeien met 11 procent. Toch sluit IDC niet uit dat de groei eerder in de buurt van de 7,9 procent komt als er in Europa eenzelfde economische dip optreedt als in de Verenigde Staten.
IDC wijst als veroorzakers van de vertraging met name op de Duitse en Italiaanse markten. Meer vertrouwen heeft het IT-marktonderzoeksbureau in de software- en servicessector en dan met name die in het Verenigd Koninkrijk. Volgens IDC gaan vooral hardwareleveranciers, en dan hoofdzakelijk die van pc's, zware tijden tegemoet en datzelfde geldt voor de met schulden belaste telecombedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.