Europa besteedt fors meer aan e-security

De bestedingen aan beveiliging lopen dit jaar in West-Europa op naar een bedrag van 2,1 miljard dollar en bereiken in 2004 een omvang van 4 miljard dollar.

Dit blijkt uit onderzoek van IT-onderzoeksbureau IDC. Volgens IDC is e-security bij bedrijven hoger op de agenda komen te staan, vanwege een toename van zogehetendenial of service (Dos)-aanvallen en een groeiend aantal virusinfecties van zakelijke systemen.
Volgens IDC spelen providers op deze trend in door diensten aan te bieden als 24 uurs-controle gedurende zeven dagen in de week, op basis van maandelijkse abonnementen. Daardoor kunnen ook kleine en middelgrote bedrijven, zonder eigen security-afdeling, schuilen onder een beveiligingsparaplu die voorheen alleen binnen het bereik lag van grotere concerns. Volgens IDC is de vraag naar dit soort services explosief aan het stijgen. Het bureau onderkent verder dat de markt voor beveiligingsservices in West-Europa nog sterk versnipperd is en verwacht de komende jaren dan ook een groot aantal fusies en overnames.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.