Siemens snijdt in business services divisie

Siemens gaat vanaf volgend jaar tweeduizend banen schrappen in zijn business services divisie. Daarmee komt het totaal aantal ontslagen boven de 10.000.

De reorganisatie vloeit voort uit de integratie van Siemens' Information Technology Service in zijn business services divisie. Met de nieuwe saneringsronde, komt het totale aantal ontslagen dat Siemens dit jaar heeft aangekondigd voor zijn informatie- en communicatiedivisie op 10.200. De business services divisie, die hiervan onderdeel uitmaakt, biedt wereldwijd werk aan 33.500 employees.
De aanstaande reorganisatie is het gevolg van de sterk verslechterde resultaten van de informatie- en communicatiedivisie. Over het afgelopen kwartaal is de nettowinst met 84 procent teruggevallen, met name als gevolg van de sterk teruglopende bestedingen aan mobiele telefoons en communicatie-infrastructuur. Over het voorgaande fiscale jaar verdiende Siemens nog fors op deze producten, zoals blijkt uit de nettowinst die over dat jaar 1,6 miljard euro bedroeg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.