Sam Wyly wil Computer Associates vierendelen

Sam Wyly is onder aandeelhouders een actie begonnen het zittend management van Computer Associates weg te krijgen en de onderneming in vieren te delen.

Charles Wang (chairman van CA) en Sanjay Kumar (ceo van CA) betoogden dat Wyly's actie hen juist de mogelijkheid geeft de wereld in te lichten over de inspanningen die het bedrijf heeft verricht. "Er zijn niet veel bedrijven die al 25 jaar succesvol zijn in deze industrie. Dat kan alleen door goed te luisteren naar klanten en producten te brengen die zij willen." Onuitgesproken bleef dat die 25 jaar zijn vormgegeven door Charles Wang.
Wel bracht Kumar naar voren dat board-leden die volgens Wyly het bedrijf zouden moeten gaan leiden "vrienden van Wyly zijn die nog nooit echt een softwarebedrijf hebben geleid. Wyly zelf is ook nooit ceo geweest, hij was chairman".
De voormalig chairman van Sterling Software, dat door CA is overgenomen, is zijn actie begonnen onder het motto dat Wang en Kumar de belangen van de aandeelhouders geen recht zouden doen. Tegenargument van Wang: "In die 25 jaar hebben we een stijging van de waarde van het aandeel gecreëerd van 14 duizend procent!"
Wyly's aanbeveling de onderneming op te splitsen in vier aparte bedrijven vindt geen genade in de ogen van Kumar. De vierendeling noemt hij strijdig met wat klanten op dit moment willen. "Zij willen voor hun automatisering te maken krijgen met minder leveranciers, zij willen rechtstreeksere contacten met de leveranciers en simpelere verhoudingen. Dat staat in schril contrast met hetgeen Wyly wil."
Dit alles neemt niet weg dat Computer Associates wat heeft uit te leggen aan de buitenwereld. Het bedrijf heeft het imago van een brute bedrijvenopslokker die meedogenloos zou omgaan met personeel van de overgenomen bedrijven en diens klanten. Wang en Kumar zullen, zoals zij zeggen, de feiten en historie voor zichzelf moeten laten spreken en bij iedereen onder de aandacht moeten brengen om dat imago te doen verbleken. "Wyly heeft daar wel een punt. Onder het personeel, verspreid over zestig landen, hebben we de communicatie goed lopen. Hoewel het natuurlijk altijd beter kan. Nu moeten we de anderen laten zien wat we doen en waarom. Dat vergt extra inspanningen."
Een kleine optelsom van de loyaliteiten van aandeelhouders leert hen dat Wyly niet de beoogde 51 procent van de stemmen van aandeelhouders krijgt om het zittend management weg te krijgen. "Het zal allemaal wel loslopen", meent Kumar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-09T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.