Techbedrijven VS melden opnieuw tegenvallers

De technologiesector in de VS werd eind vorige week wederom getroffen door een reeks van winstwaarschuwingen.

Zowel EMC, Advanced Micro Devices als WebMethods blijven met hun resultaten ver achter bij de verwachtingen.
EMC verwacht over het tweede kwartaal een kwartaalwinst van 4 tot 6 dollarcent per aandeel op een omzet van twee miljard dollar. De analisten van First Call/Thomson Financial hadden gerekend op een winst per aandeel van 17 dollarcent op een omzet van 2,43 miljard dollar.
's Werelds grootste producent van data-opslagsystemen zegt met name last te hebben van de scherpe daling in computer- en softwarebestedingen door grotere concerns. EMC houdt er rekening mee dat het over 2001 voor eerst sinds tien jaar een afnemende winst moet melden.
Chipproducent Advanced Micro Devices houdt over het tweede kwartaal rekening met een 17 procent lagere omzet naar 985 miljoen dollar. Analisten hadden gerekend op een omzet van rond 1,08 miljard dollar. De winst van AMD komt ergens uit tussen de 3 tot 5 dollarcent per aandeel, terwijl de analisten van First Call/Thomson Financial hadden gerekend op 27 dollarcent per aandeel. AMD heeft niet alleen last van de terugvallende vraag naarflash memory-chips, maar ook van de scherpe prijsreducties van aartsrivaal Intel.
WebMethods houdt over zijn eerste kwartaal rekening met een nettoverlies van 9 tot 10 dollarcent per aandeel op een omzet van 55 miljoen dollar. Analisten hadden gerekend op en verlies van 2 dollarcent per aandeel. Als kostenreductie-maatregel heeft WebMethods besloten zijn personeelsbestand in te krimpen met 15 procent. Op dit moment zijn er 1.063 employees bij het softwarebedrijf werkzaam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.