Unicenter beheert systemen via 'mobieltjes'

Op de grootste gebruikersbijeenkomst van Computer Associates worden de vruchten zichtbaar van het nieuwe bewind onder Sanjay Kumar.

Hoewel niet vergeten moet worden dat Charles Wang (oprichter van CA en tot voor ruim een half jaar geleden ceo) nadrukkelijk souffleert. De landenorganisaties zijn hersteld, er is meer lijn in het portfolio van producten, e-business is de sleutel tot de eigen organisatie en tot de producten die de onderneming maakt.
Een van die merknamen is Unicenter, het vlaggenschip van CA. Onder deze naam worden alle softwarepakketten geschaard die hebben te maken met beheer van netwerken, systemen, databases en applicaties.
Zondagochtend kon de verzamelde wereldpers 'A day in the life of a wireless system administrator' meemaken. In de jaren 80 was de uitdaging om greep te hebben op de desktops, in de jaren 90 zijn daar de laptops bijgekomen en dit decennium staat in het teken van het beheersbaar maken van draadloze apparatuur. De systeembeheerders, netwerkmanagers en applicatiebeheerder krijgen daar op twee manieren mee te maken: enerzijds het (proactief) monitoren van deze apparatuur en de applicaties die erop draaien. Anderzijds zelf draagbare machientjes gebruiken om hun werk uit te oefenen.
Zo blijkt het mogelijk op een Compaq iPaq en een Symbol-pda Unicenter te draaien. De apparaten zijn draadloos verbonden met het netwerk en beschikken over volledige functionaliteit van Unicenter TNG. De systeembeheerder kan vanaf zijn kleine schermpjes het complete netwerk en alle ingesloten apparatuur beoordelen, helpdesk-werkzaamheden uitvoeren en problemen oplossen. Het vergt nog wel wat vaardigheden om met de micro-apparatuur aan de slag te gaan, maar het grote voordeel overal (binnen het bereik van het draadloze netwerk) te kunnen werken, weegt daar wel tegen op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-09T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.