Microsoft raakt van de regen in de drup

Microsoft heeft naast de MSN Messenger storing ook problemen met het uitbrengen van de previewversie van Windows XP.

Het softwareconcern bracht vorige week Release Candidate (RC1) van het nieuwe OS uit, die testers voor tien dollar mochten downloaden. Een groot aantal van hen wacht echter nog steeds op een mailtje met daarin de gebruikersnaam en het wachtwoord die vereist zijn voor het downloaden van het 500 MB bestand, zo meldt Cnet.
Daarnaast heeft Microsoft zo'n tweeduizend mensen een verkeerd wachtwoord gestuurd en zorgde een fout in een server van Conxion ervoor dat testers gedurende dertig uur de previewversie konden downloaden zonder daarvoor te hoeven betalen.
Problemen die voor het concern uit Redmond nieuw gezichtsverlies betekenen na alle heisa rondom zijn MSN Messenger dienst. Al bijna een week kampen gebruikers van de berichtenservice met inlogproblemen. Anderen slagen er wel in toegang te verkrijgen tot de dienst maar constateren vervolgens tot hun schrik dat de contactlijst is verdwenen.
Volgens analisten voorspellen de problemen weinig goeds voor het .Net initiatief van Microsoft, waarin MSN Messenger een belangrijke rol vervult. Als de hoeksteen van het initiatief niet betrouwbaar is, kan de service als geheel ook niet goed functioneren, zo menen zij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-10T00:00:00.000Z René van Vemde


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.