CA doet frontale aanval op Veritas' positie

Met de presentatie van Brightstor Enterprise Backup poogt CA Veritas van de troon te stoten. Of in elk geval klanten een keus te bieden.

'Unrivaled' is het naambordje dat Veritas zichzelf op zijn homepage toekent. En jarenlang is dat ook het geval geweest, hoewel Legato Systems aan de onderkant van de markt wel wat weg knabbelt. Maar Computer Associates begeeft zich nadrukkelijk in volle wapenuitrusting op de markt van backup (enretrieval uiteraard) van data in heterogene omgevingen. En heterogeen slaat dan niet alleen op een verscheidenheid aan besturingssystemen, maar ook aan apparatuur: van mobile tot mainframe.
Joe Tucci, ceo van EMC, was op CA-World in eigen persoon aanwezig om te vertellen hoe blij hij is met het samenwerkingsverband dat CA en EMC hebben gesloten. Overigens gaf Tucci toe dat dit partnerschap geen afbreuk doet aan zijn samenwerking met Veritas. Dat geldt niet voor Tony Silva, co-ceo van Aspedient Technologies, een vooraanstaande systeemintegrator in de VS. "Onze ervaringen met de jongste producten van Veritas zijn zo teleurstellend dat we ze gaan vervangen door Brightstor."
In opdracht van CA heeft de analistengroep Doculabs Brightstor Enterprise Backup op de pijnbank gelegd. De uitkomst: het product is in staat een backup van meer dan 1,5 TB data per uur met gebruikmaking van 25tapestreams te realiseren. Dat is veel en dat is snel, maar het belangrijkste is wel, zo verklaart Jeetu Patel van Doculabs dat dit resultaat is bereikt met gebruikmaking van slechts 17 procent cpu-kracht. Deze cijfers zijn behaald op een Sun-platform. Bij een test met HP-apparatuur kwam dethroughput op ruim 1 TB/uur bij 16 tapedrives en 50 procent cpu-gebruik. Doculabs heeft voor het eerst de backup van erg grote databases getest. Het bedrijf is van plan ook Veritas onder de loep te nemen in een gelijksoortige test en ook te bekijken hoe Brighstor zich ontpopt in een Windows-omgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.