Psion staakt zijn Bluetooth-programma

Psion heeft de lancering stopgezet van zijn Bluetooth PDA en zijn aangekondigde reeks van draadloze Bluetooth-producten.

De lancering van de producten stond op het programma voor de tweede helft van het jaar, maar de Britse producent van handpalmcomputers kampt met tegenvallende resultaten en een opmars van de Amerikaanse concurrenten Handspring en Palm en ziet zich eerst genoodzaakt zijn Psion Digital business unit te herstructureren. Daarbij worden 290 banen geschrapt. Voor deze operatie heeft Psion een bedrag gereserveerd van 40,9 miljoen dollar.
Psion houdt er tevens rekening mee dat de economische vertraging in de Verenigde Staten overslaat naar het Europees continent en zo de resultaten van Psion's grootste divisie Teklogix in de tweede helft van het jaar negatief zal beïnvloeden. De Britse producent vanhandhelds gaat zich met Teklogix en via zijn strategische investering in Symbian concentreren op de industriële en zakelijke markten. De Psion Digital business unit gaat door met de verkoop en service van zijn bestaande productenreeks, evenals met de ontwikkeling van zijn netBook-productenreeks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.