Managed hosting door True

NEC in staat 0,10 micronchip te produceren

 

NEC is volgens eigen zeggen in staat nieuwe chips met een omvang van 0,10 micron te fabriceren, die geschikt zijn voor consumentenelektronica en supercomputers.

De Japanse computer- en chipproducent zou een van de eerste zijn die in staat is de 0,10 micron-chip (ter grootte van eenduizendste van een menselijk haar) in serie te fabriceren. Meerdere concurrenten, waaronder Toshiba en IBM, hebben eerder al aangegeven dat ze werken aan de ontwikkeling van een 0,10 micron-chip. Tot dusverre zijn er echter nog geen werkbare productieprocessen voor de nieuwe chip gemeld. NEC zou die processen dus nu in huis hebben.
Met de nieuwe 0,10 microntechniek is het mogelijk meer transistoren op een enkele chip te plaatsen, waardoor deze vele malen krachtiger worden. Op dit moment zijn de meeste chips gebaseerd op 0,18 of 0,13 micron-ontwerpen. NEC gaat bij het ontwerp en de bouw van de chips nauw samenwerken met Taiwan Semiconductor Manufacturing Corporation, waarin ook Philips een belang heeft. De Japanse computer- en chipproducent hoopt in het eerste kwartaal van 2003 de eerste orders de kunnen verwerken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/143224). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×