Managed hosting door True

Oracle start telemeticaservice met Wingcast

 

Wingcast vormt een strategische alliantie met Oracle voor de ontwikkeling en productie van draadloze telematica-services.

Wingcast is een alliantie tussen autoproducent Ford en Quallcomm.
Bij de samenwerking met Oracle gaat het onder meer om toepassingen voor draadloze communicatie vanuit de auto en om de ontwikkeling van automatische responssystemen ingeval van noodsituaties. De software van Oracle kan onder meer worden gebruikt om vanuit auto's emails te kunnen versturen. Daarnaast kunnen berijders van auto's via de Oracle software actuele verkeersinformatie en weersvoorspellingen krijgen. De geleverde autosystemen werken viavoice repons. De berijder kan dus zijn handen aan het stuur houden als hij bijvoorbeeld bepaalde informatie wil oproepen of versturen. Oracle en Wingcast hebben voor de ontwikkeling van de telematica-services een laboratorium opgezet in San Diego, Californië. Volgens de huidige plannen moeten de eerstein car communicatiesystemen over een jaar geleverd kunnen worden. Vervolgens kunnen deze in de automodellen van het jaar 2003 geïnstalleerd worden.
Wingcast gaat ervan uit dat de telematica-markt de komende vijf jaar explosief in omvang zal toenemen; dejoint venturegaat uit van een totale waarde van deze markt van 40 miljard dollar tegen 2010.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/143232). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×