Microsoft lijkt Java de rug toe te keren

Softwareconcern Microsoft lijkt langzaam maar zeker zijn ondersteuning voor Java in zijn nieuwe producten in te trekken.

In The Wall Street Journal verklaart een Microsoft-woordvoerder dat de ondersteuning voor Java wordt teruggeschroefd vanwege 'zakelijke redenen' en als gevolg van de uitkomst van de juridische strijd die afgelopen jaar werd gevoerd met Java's geestelijk vader Sun Microsystems. In een schikking werd toen besloten dat Microsoft alleen het recht heeft gebruik te maken van eerdere versies van de Java-code voor de komende zeven jaar.
Uit de eerste versies van het Windows XP besturingssysteem, dat komend najaar gelanceerd wordt, blijkt dat Microsoft de software voor het draaien van op Java gebaseerde programma's heeft geschrapt. Internetsurfers die gebruik maken van Windows XP kunnen de Java-software niet draaien zonder additionele software. Volgens de Microsoft-woordvoerder staat gebruikers van Windows XP niets in de weg om de software via andere pc-leveranciers of via downloads te bemachtigen. Bovendien wijst de woordvoerder erop dat gebruikers van eerder Windows-versies nog steeds gebruik kunnen maken van Java-software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.