L&H verwacht overeenkomst reorganisatieplan

Lernout & Hauspie verwacht 'op afzienbare termijn' overeenstemming te kunnen bereiken met zijn schuldeisers over een reorganisatieplan.

Volgens het in surséance verkerende L&H zullen in de komende 45 dagen de details van het plan met de schuldeisers, inclusief het bedrijf Dictaphone, worden doorgesproken. Het Belgisch/Amerikaanse spraakherkenningsbedrijf zegt er vertrouwen in te hebben gedurende deze periode overeenstemming te kunnen bereiken met zijn schuldeisers.
Sinds november vorig jaar verkeert L&H in surséance van betaling, nadat gebleken was dat de oprichters van het voormalig management van het bedrijf hadden gerommeld met de boekhouding. De zaak kwam aan het rollen nadat was gebleken dat de onderneming ten onrechte 100 miljoen dollar had bijgeboekt voor zijn Koreaanse activiteiten.
Overigens heeft Lernout & Hauspie, ondanks de problemen waarin het sinds een half jaar verkeert, ook enig goed nieuws te melden. De verkoop van het vertaalbureau-dochter Mendez heeft meer opgebracht dan aanvankelijk was verwacht. Het bedrijf Bowne & Co legt 44,5 miljoen dollar op tafel voor de overname van Mendez.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.