TDK voorspelt Bluetooth shake-out

In 2003 zal slechts één op de vijf Bluetooth-bedrijven nog bestaan. Dit voorziet Nick Humn van TDK Systems.

Volgens Humn zijn de ruim twintig chipfabrikanten en dertig softwareontwikkelaars die momenteel wedijveren om marktaandeel er veel te veel. "Bluetooth is een echt modewoord geweest de laatste jaren. Het is daarom ook niet gek dat zoveel bedrijven mee willen surfen op de rage", zegt Humn. "Het probleem is dat de meeste van die bedrijven een computer- of telecomachtergrond hebben en erg weinig expertise bezitten op het gebied van radiofrequentietechnologie."
Volgens demanaging director is het natuurlijke selectieproces al begonnen. "Het is erg jammer om te zien dat een bedrijf als Psion haar positie op het gebied van Bluetooth-ontwikkeling in pda's laat varen. De beslissing verbaast mij echter niet, aangezien het bedrijf onlangs de vooraf bepaalde koers uit het oog heeft verloren en zich niet genoeg heeft gediversifieerd om haar marktaandeel te behouden en uit te breiden."
Bluetooth kan, mede door technologische problemen, de torenhoge verwachtingen nog niet inlossen. Dit tot onvrede van enkele grote spelers. Zo gaf Microsoft begin deze maand nog aan teleurgesteld te zijn in het feit dat de vooruitgang van de technologie niet zo snel gaat als door de industrie werd geroepen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-07T00:00:00.000Z René van Vemde


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.