McAfee houdt patent op web-levering

McAfee won gisteren een proces over de bescherming van zijn systeem om al zijn producten via het internet te leveren, te onderhouden en te updaten.

Het Amerikaanse bedrijf haalde overwinning met gejuich binnen, omdat steeds meer software via het internet wordt verkocht.
In tegenstelling tot de concurrentie, die als regel zijn producten via cd-roms aan de man brengt en alleen de virus- en andere updates via het internet verspreidt, verkoopt McAfee uitsluitend zijn producten via het web. Ook het updaten en al het verdere technische werk gebeurt op afstand via abonnementen. Het Amerikaanse Patent Office heeft de technologie die het bedrijf daarvoor gebruikt nu gepatenteerd, evenals het abonnement-op-afstandmodel. "De toekomst van de software ligt via de leverantie via het web en wij hebben daar nu een belangrijk deel van in handen", aldus een opgetogen CEO Sirvats Sampath.
Maar andere bedrijven liggen wel op de loer, met aan het hoofd Microsoft. Bill Gates verkondigde vorig jaar al dat de toekomst ligt in het 'verhuren' van software via het internet, het zogeheten .Net-concept. Microsoft moet nu uitkijken dat zijn systeem niet te veel gaat lijken op dat van McAfee, maar het geldt in nog veel sterkere mate voor de concurrenten in de eigen branche, zoals het nu nog veel grotere Symantec. McAfee heeft momenteel ruim een miljoen 'webklanten'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-08T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.