Topman Invensys weg na winstwaarschuwing

Topman Allen Yurko is vertrokken bij het Britse it- en energieconglomeraat Invensys, dat tevens eigenaar is van het Nederlandse Baan.

Het vertrek van Yurko volgt op een winstwaarschuwing van Invensys. Volgens de Britse onderneming zal het halfjaarresultaat 30 procent lager uitvallen dan eerder was voorspeld. Om de financiële klappen op te kunnen vangen gaat Invensys naast de eerder aangekondigde ontslagronde van 3.500 banen, nog eens 2.500 arbeidsplaatsen schrappen. De winstwaarschuwing van Invensys kwam voor analisten als een verrassing, omdat Invensys enkele weken geleden nog had aangekondigd dat het rekende op een beter tweede halfjaar na het moeilijke eerste halfjaar.
Formeel zou Yurko zelf zijn ontslag hebben ingediend, maar onder analisten wordt algemeen aangenomen dat hij de laan is uitgestuurd vanwege de 'verrassend' tegenvallende resultaten van Invensys. Yurko wordt opgevolgd door Rick Haythornwaite van de cementproducent Blue Circle, dat inmiddels is overgenomen door het Franse cementconcern Lafarge.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.